26-02-2011    

Paardenvijgen, Pas er mee op!

De meesten honden vinden paardenvijgen een delicatesse, je mag ze er voor wakker maken. Sommige lusten ze wel rauw terwijl anderen zich graag uitgebreid in deze geurige weelde wentelen.
Een onsmakelijke gewoonte of misschien slechts een kwestie van smaak?
Duidelijk een kwestie van smaak!

Alhoewel wij met U van mening zijn, dat er over smaak niet valt te twisten moeten we nu echter toch in gaan grijpen in het “paardenvijgen eetgedrag” van onze viervoeters, niet vanwege de smaak, maar vanwege het gevaar. Paarden behoren, net als honden, regelmatig ontwormd te worden. Ligt de regelmaat bij honden op eens per zes maanden, bij paarden is dat eens per zes weken.
Wordt een paard niet ontwormd dan kunt U er op rekenen dat met de “Bossche bollen” menig parasiet naar binnen wordt gewerkt.
Wordt zo’n paard echter wel keurig op tijd ontwormd dan kan het effect nog veel schadelijker zijn, want paardenvijgen van paarden die ontwormd zijn met preparaten die “ORGANO PHISPHORUS” bevatten zijn zeer giftig voor de hond. Omdat U aan de vijg niet kunt zien wat hij bevat moet de “bol”dus verboden worden. Omdat hij niet uit de handel genomen kan worden is het uw taak om te zorgen dat de hond ervan afblijft. Geen eenvoudige taak, want de hond zal in veel gevallen sneller zijn dan U en het hapje al hebben genuttigd voor U ter plaatse bent.

Er zal niet op iedere vijg een “doodskopje”staan, maar voelt u hond zich na het eten van een paardenvijg niet lekker, gedraagt hij zich sloom en heeft hij last van diarree en krampen, raadpleeg dan een dierenarts, want hij kan er uiteindelijk aan sterven.

Dus, pas wel op, waakzaamheid is geboden!

Met dank aan: Van het Labberkampje
Website: www.labberkampje.nl
Datum: 26-02-2011
 

 
 
Kathy Van Nus     (27-02-2011  00:43)

  

 

Hey Loes

Effe over het item paardenvijgen.
Het kan dus beslist geen kwaad dat honden dit eten.
Ze gaan der effe van uit hun bek stinken en als ze een zwak maagdarmstelsel hebben kunnen ze effe aan de diarree raken maar het kan beslist geen kwaad.
Heb het hier toevallig vanavond met een DA over gehad.

Groetjes
Kathy

 
 
Hennie Tichelaar    (14-03-2011  22:04)

  

 

Hoi Hoi Loes

Ik vind je site super leuk ik kijk regelmatig.

Je hebt een item over Paardenvijgen eten Kathy zegt dat dat ongevaarlijk

Het eten van vijgen is echt echt wel gevaarlijk .... in Paardenvijgen zitten
ontwormingsmiddel ( mits het Paard ontwormd is ) maar dat kun je niet zien.

De ontwormingsdosis voor een Oaard is levensgevaarlijk voor een hond.

Ik las dit item en dacht ik zal je het even toe sturen.

Dikke knuffel voor Xero en jullie

Liefs Hennie en de meiden Plops Frouk en Gina