01-04-2012    

Zeven tips om te joggen met je hond

1) Hou rekening met de leeftijd van je hond. Heb je een jonge pup? Bouw dan je afstand wat op. Net zoals wij moeten ook honden hun kilometers rustig opbouwen.

2) Geef je hond net voor vertrek geen grote hoeveelheid eten. Het zal het dier niet goed bekomen tijdens het joggen.

3) Ben je van plan om lang weg te blijven? Zorg er dan voor dat je hond onderweg eens kan drinken. Zeker tijdens de zomer bij hogere temperaturen.

4) Probeer een route uit te zoeken met veel onverharde wegen. Als je op straat gaat lopen, zorg er dan voor dat jij aan de straatkant loopt. Jij bent beter zichtbaar voor auto's dan je hond. Bij schemer doe je je huisdier best iets aan dat reflecteert. Het is langer licht buiten. De vogels zijn in topvorm. En het zonnetje laat zich af en toe zien. De lente is in aantocht. Een uitstekende periode om met je hond te gaan joggen.

5) Ook rustiger joggen of wandelen kan. Maak van zo'n tocht in elk geval iets leuks. Neem een bal mee of leer je hond oefeningen.

6) Helemaal leuk wordt als je andere baasjes meeneemt met hun hond. Het is goed voor de conditie van honden, maar het maakt je hond ook socialer.

7) Ook fietsen met je viervoeter kan! Je moet natuurlijk je hond wel leren naast je fiets te lopen zonder te trekken. Hou het rustig, 15 km per uur fietsen is zelfs voor snelle honden al een behoorlijk tempo.

Met dank aan: Debbie
Website: http://blog.seniorennet.be/sinthummer/archief.php?ID=1101330
Datum: 01-04-2012