05-02-2012    

Honden en stokken (09-04-2009)


Veel honden en bazen vinden het leuk om samen met stokken te spelen.

Het is natuurlijk leuk om samen met uw hond te spelen dat kan zijn met onder andere stokken. Hier zitten wel enige gevaren aan. Als u een stok weggooid en de hond vangt hem op dan kan het voorkomen dat het bij het uiteinde van de stok is. En hier schuilt het risico dat u en uw hond loopt. Af gelopen week heb ik weer een verhaal gehoord van een honden eigenaar die een stok aan het gooien was voor zijn hond. De hond ving hem niet goed op en doorboorde zijn neus, bij de dierenarts aangekomen zat de stok 10 centimeter in de neus. De hond is operatief van zijn stok ontdaan.

De stok kan achter in de keel van de hond komen en daar enorme schade aanrichten. De stok kan ook het gehemelte van de hond doorboren met als gevolg een bezoek aan de dierenarts met een operatie als gevolg.


Wij raden dan ook sterk af om te gooien met stokken op het land. Dit is anders wanneer u een stok het water in gooit die de hond dan moet apporteren. (mits de hond de stok in het midden vast pakt, lees verder hoe je dit aan leert). Vindt u het niet erg dat uw hond met stokken loopt leer hem dan wel de stok in het midden vast te houden.


Dit is heel makkelijk aan te leren:
Als uw hond met een stok loopt en deze aan het uiteinde vast houd geeft u hem het commando los te laten. Daarna biedt u de stok aan door de stok zelf aan beide uiteinde vast te houden, zodat de hond de stok wel in het midden moet aanpakken. Als de hond de stok dan aanpakt geeft u het commando MIDDEN.
Als u dit consequent volhoudt zult u merken dat wanneer de hond een stok pakt hij hem in het midden zal oppakken. Doet hij dit niet dan geeft u hem het commando los en daarna apport midden. Blijf wel consequent

DE HOND MAG NOOIT EEN STOK AAN HET UITEINDE VAST PAKKEN

Met dank aan: Gwenna en Lydia
Website: www.hondenschool-lady.nl
Datum: 05-02-2012