29-01-2012    

Heeft u ook een hond die schrokt of heel snel zijn eten op heeft, of niet wil eten? Dan is dit misschien de oplossing.

De Activitybal.

Het is een goede gewoonte de hond iets te laten doen voor zijn eten. Een paar oefeningen doe je misschien al, maar ner is meer te verzinnen. Bijvoorbeeld deze bal. Je vult hem door de gaatjes. De eerste paar keer is dat een hoop werk, maar daar word je steeds handiger in. Kies niet een te grote brok. Het eten moet er redelijk gemakkelijk ingaan. Wanneer het erin geduwd moet worden, komt het er niet meer vanzelf uit.

De hond krijgt zijn eten door de bal te laten bewegen. Wanneer hij hem steeds vooruit rolt, zal er af en toe een brokje door het gaatje naar buiten komen. Dit stimuleert hem door te blijven spelen. Zo kun je de hond een poosje bezig houden, terwijl het voor jou maar even werk is om de bal te vullen. Dit is een veel leukere oplossing dan de bak.

De meeste honden begrijpen de eerste keer niet wat de bedoeling is van de bal. Je zult het dus eerst voor moeten doen. stimuleer de hond met je mee te spelen en zijn neus tegen de bal te duwen. Snapt hij ier weinig van dan kun je een brokje zover mogenlijk onder de bal leggen en de hond wijzen dat hij het mag pakken. De bal zal een stukje weg rollen en misschien komt er een brokje uit. Doe dit zolang als nodig is om de hond te laten begrijpen wat de bedoeling is.

Laat de bal na gebruik niet liggen. De bal bevat restjes eten waar vliegen en ander ongedierte gek op zijn. Na gebruik gewoon schoon maken met een sopje of in de vaatwasser. Deze bal is bij onze hondenschool te koop.

Veel plezier ermee.

Met dank aan: Gwenna en Lydia
Website: www.hondenschool-lady.nl
Datum: 29-01-2012