22-01-2012    

Wat zegt je hond over je liefdesleven?

Koppels die al geruime tijd samen zijn maar zich nog niet klaar voelen voor een kind, breiden hun gezin vaak uit met een hond. Maar wist je dat de keuze van de hond iets meer vertelt over je relatie? Wat precies, dat hebben wij voor je uitgezocht.

 Maltezer, Yorkshire of Shih Tzu
Mannen kunnen zich niet binden. Althans, dat is waar jij rotsvast van overtuigd bent. Momenteel staat je hart maar open voor één iemand: je snoezige keffer. Maar als er een man bij je thuis op bezoek wil komen, blaft hij onophoudelijk. Geen wonder dat de potentiële Jacobs niet verder raken dan de deuropening.

Duitse herder
Je bent een onafhankelijke vrouw en hebt eigenlijk geen lief nodig om je mannetje te kunnen staan. De laatste keer dat een mogelijke partner je probeerde te versieren, liet je hond hem zijn tanden zien. Dat komt omdat hij net als jou tijd nodig heeft om iemand te vertrouwen.

Franse bulldog
Jullie wonen wellicht in de stad en hebben eigenlijk geen tijd voor een hond. Maar de Franse bulldog is zo compact en lief dat jullie hem echt overal mee naartoe nemen. In de tram, in de supermarkt, in de koffiebar... Soms erger jij je aan je vriend omdat hij het gedrag van de hond (lees: luide windjes en boeren laten) schaamteloos kopieert.


Dashond
Deze guitige hond is dé reden waarom je vriend bij je kwam inwonen en jullie knipperlichtrelatie dan toch serieus werd. De kans is groot dat jullie beiden heel veel waarde hechten aan creativiteit in het leven. Bovendien brengen jullie graag tijd door in de slaapkamer, maar daar willen jullie de hond liever niet zien. Het zou vreemd zijn moest hij jullie zien vrijen. Dat zou het arme dier nooit kunnen verwerken, toch?

Rottweiler of Dobberman
Jullie zien er gevaarlijk uit, maar vrienden en kennissen weten dat jullie dat niet zijn. Jij en je partner zijn eigenlijk romantische zielen met een ruw randje. Zo rijden jullie graag met de motor bij zonsondergang of houden jullie ervan om oude rock-‘n’-rollplaten te beluisteren op een regenachtige zondagnamiddag. Als jullie in de slaapkamer nog niet geëxperimenteerd hebben met bondage en zweepjes, dan is de kans groot dat dat in de toekomst zal gebeuren.

Mopshond
Je bent een wild type. Gelukkig biedt je partner je de nodige stabiliteit die nodig is in het leven. Hij vindt het niet erg om je handtas te dragen op feestjes waar jij staat te dansen. En net daarom past dit grappige hondje perfect bij jou: het is even gedwee als je man.

Beagle of Jack Russel
Je bent al sinds je puberteit samen met je vriend en daarom beschouw je je relatie soms als een sleur. Als je heel eerlijk bent met jezelf, zijn jullie eigenlijk uit elkaar gegroeid. Maar de hond houdt jullie samen. Af en toe hebben jullie ruzie over wie met het beestje gaat wandelen. Je vriend heeft er namelijk net als jij nood aan om eens uit te waaien.

Engelse bulldog
Ruzie is zeldzaam in jullie relatie. En als er al eens een meningsverschil de kop opsteekt, troosten jullie elkaar daarna met zoete woordjes zoals ‘poepie’ of ‘snoesje’. Bovendien knuffelen jullie beiden heel graag met de hond en kunnen jullie er maar niet aan weerstaan om zachtjes in zijn dikke, koddige kaakjes te knijpen.

Chihuahua of Pincher
Sportieve of rijke types kunnen je krijgen, je zou nooit aarzelen om aan je lichaam te laten sleutelen, en je hond slaapt niet in zijn mand maar in je handtas. Je vindt relaties enkel leuk als je met je man kan pronken en je hond is een niets meer dan een blits, blaffend accessoire.

Golden retriever of Labrador

Jullie staan samen heel sterk en maken steevast de veiligste keuzes, ruimte voor risico’s is er niet. De kans is groot dat jullie heel binnenkort aan kinderen beginnen. Daarom hebben jullie ook voor dit kindvriendelijke hondenras gekozen.

Poedel
Een relatie? Neen, daar geloof je meer niet in. Nadat verschillende mannen je gedumpt hebben, heb je jezelf een hond gekocht en die is nu je beste vriend geworden. Dat zal zo blijven tot een geduldige man jouw bevroren hart probeert te ontdooien. Eigenlijk zou je er graag nog een paar katten bijnemen, maar je bent allergisch.

Bron: Nieuwsblad.be
 

Met dank aan: Claudine
Website: www.woef.be
Datum: 22-01-2012