22-01-2012    

Vakantiekriebels

Het is weer zover, vrouwtje heeft het vakantie virus weer pakken. Ze zit uren te staren naar de pc en dan hoor je haar zeggen..oohhh zullen we daar naar toe gaan, of wat denk jij Xero…ik leg mijn koppie maar op haar schoot en denk, ach vrouwtje je kan er ook niets aan doen …één keer per jaar gebeurt zoiets.

Ze staat ineens op en zegt kom we gaan naar Terneuzen even wat vakantieboeken halen, dus ik loop blij naar de hal waar mijn riem hangt , zegt ze tot mijn grote verbazing …….ik ga wel ff alleen. Ik loop weer terug naar mijn mand en laat me daar met flinke plof vallen zodat ze weet dat ik het maar niks vind dat ik niet mee mag. Dit is typisch een gevalletje van “iemand blij maken met een dode mus”.

A fijn ze trekt haar jas aan en gaat er met een “doeg lieverd en tot zo”vandoor. Ik reken uit dat ze ongeveer 2 uurtjes weg zal zijn en heb dan eindelijk rust, wie weet wat me te wachten staat als ze straks weer thuis komt.

Nou mijn inschatting van terugkomst van het vrouwtje was goed, het autoportier sloeg dicht en ze kwam al zingend binnenlopen ,zo van kijk eens Xerootjeeeeehhh allemaal vakantie boekjes. Ja leuk hoor maar euuh vergeet je niet iets? Ze heeft hele andere prioriteiten en ik kan fluiten naar mijn kluif. De vakantie kriebels hebben haar helemaal in de greep, ze kan nergens anders meer over praten, mijn flaporen tuten zo dat ze er bijna van rechtop gaan staan.

Ze liet zich vervolgens met een plof op de bank vallen en zei , Xero we gaan over een paar maandjes naar de bergen. De bergen …………??????? Dat is weer eens wat anders dan Knollendam of Tuitjehorn. Ik vind dat eigenlijk wel een tof idee , maar uh ik hoef toch geen lederhose aan ?
Mijn staart begon te kriebelen euhh kwispelen ,toen ik hoorde dat het niet hoefde en het vrouwtje vertelde dat zij ook niet als een Heidi door de bergen zou lopen ,alhoewel zo’n Tiroler jurkje zou haar natuurlijk best goed staan .

JODELAHIEtieeee eeee here we come…. zou het dan toch besmettelijk zijn die vakantiekriebels?

Xero

Datum: 22-01-2012