06-11-2011    

Hondenpoep
De meeste mensen ergeren zich daaraan, en je hoort dan ook altijd “die vieze honden” toch !! En ik snap het niet want we weten er toch altijd iets creatiefs van te maken . Geen enkele drol is hetzelfde, de een staat rechtop, een andere loopt taps toe, of gewoon een Zeeuwse bolus. Maar als hond zijnde kan je er weinig aan doen hoor, je moet het toch kwijt hè, de enige manier van opruimen die wij honden kennen is OPETEN die hap, maar dat wordt door onze baasjes niet altijd gewaardeerd en krijg je gelijk te horen dat je een vieze hond bent…tja dan blijft er nog maar 1 ding over en dat is dat de honden baasjes het zelf moeten opruimen.

Wist u, dat er tegenwoordig een heel gewicht hangt aan de hondenriem? Sommige baasjes kunnen gelijk het abonnement van de sportschool opzeggen want na 1 wandelingen met hun hond hebben ze al aardige spierballen gekweekt. Nu denkt u zeker ohhh hoe kan dat nu….nou in het kort verklaard is het zo dat wij zo’n hondenpoepzakjes apparaat aan onze riem gekoppeld krijgen, dit geef echter niet de garantie dat alle honden baasjes het dan ook echt opruimen, maar ja als het gezag in de buurt is kan je altijd wel bewijzen dat je er alles aan doet om te voorkomen dat de medemens in jouw warme hap trapt!

Als je het hoopje gewoon laat liggen, kan dat aardig in de papieren lopen, van 30 tot wel 100 euro en daar kunnen de baasjes heeeeeeeeeeeeeeel veel kluifjes voor kopen.

Affijn mijn baasjes lopen altijd met een plastic tasje met papieren hondenpoepzakjes erin, zodra ik wat neerleg dan kan je met zo’n papieren poepzakje het zo opruimen/scheppen. Ja ik ben een bouvier dus ik heb een wat grotere zak nodig dan die standaard zakjes, waarom DAT… dat mag u zelf bedenken hihihi

Toen wij op vakantie waren in Oostenrijk hadden ze daar van die mooie automaten waar papieren hondenpoepzakjes in zaten en daar hing ook een prullenbak onder zodat de baasjes gelijk het gebruikte hondenpoepzakje weg kon weggooien. Er kan dan gelijk weer een nieuw zakje uit de automaat genomen worden zodat je baasje er altijd een extra poepzakje bij zich heeft, wel super hè?

Sommige poepbakken in ons eigen landje zijn al vernield ….. niet dat sommige honden baasjes dit zullen missen hoor denk ik, want deze week zagen mijn baasje en ik nog dat er op een mooi stukje grasland met verbodsbordje “verboden voor honden”een baasje zijn hondje zijn behoefte liet doen en het niet opruimde, terwijl de hondenpoepbak nog geen meter van hem af stond . Is het dan de schuld van ons honden nee toch?!!

Misschien een mooi ideetje om in heel Nederland de gemeentes van die mooie poepbakken kopen zoals in Oostenrijk……. En dan niet eentje maar gewoon meerdere per dorp of stad…dan hoeven onze baasjes niet lang met onze uitwerpselen te lopen en houden we de straten en de grasvelden netjes, dan raken wij honden misschien eindelijk eens van het imago “Vieze Honden” af.

Nogmaals wij honden kunnen er echt niets aan doen hoor…maar onze baasjes wel.

Ziejuuu xxxx Xero

Met dank aan: Xero
Datum: 06-11-2011