02-10-2011    

"Dierendag"

Zoals elk jaar is het op 4 oktober dierendag, nou kan ik u wel vertellen dat ik daar niets meer van merk als…gefeliciteerd met je dierendag lieverd, en dan pakt ze mijn kop met twee handen en geeft er een klinkende smakkerd op, die doorklinkt in mijn koppie als als de klok van Arnemuiden.

Vraag me af of ze vandaag nog meer in petto voor mij heeft, maar zoals gewoonlijk loopt ze door de kamer heen te rennen als een kip zonder kop luid mee te galmen met de radio…. Mijn hemel dit zal ze toch niet speciaal voor mij doen hè.

Na een tijdje begint ze met de plumeau te zwaaien… en zegt tegen mij…ff stoffie doen…ja zeg vrouwtje praat normaal ja ,ben geen pup. Maar ja ze bedoelt het goed en om haar niet in de weg te liggen stap ik rustig mijn mandje in…. Maar dat had ik gedacht….Xero kom je mandje uit ,ik moet je kleedje even uitschudden…. Ik denk nog vrouwtje het is dierendag laat me even rustig liggen, maar nee hoor moet mijn mand uit en daar zit ik dan met mijn bilpartij op de stenenvloer.

Na nog wat met haar plumeau gezwaaid te hebben mag ik dan eindelijk mijn mandje weer in…hè hè ff rust…. Nou dat had je gedacht…de stofzuiger wordt aangezet en omdat ze dan de radio niet meer kan horen wordt die harder gezet en tot mijn grote schrik begint ze dan weer mee te galmen…. En niet zo zachtjes ze wil en zou boven stofzuiger en de radio uit.

Na een tijdje met de poten over de oren gelegen te hebben, wordt de radio zachter gezet, de stofzuiger in de kast gezet en….. het is stil…..en wat een rust zeg!
Heel zachtjes sta ik op met mijn kluif in mijn mond, wil rustig naar buiten om daar heerlijk op het gras te gaan liggen botbijten… tja, dat had ik gedacht, met een gebiedende stem van XERO KOM HIER…moet nog dweilen, loop ik gedwee weer terug naar mijn mandje….. en plof daar met een diepe zucht neer.

Zegt vrouwtje niet zo zuchten joh het is toch dierendag vandaag dat is leuk, en driftig begint ze met emmer en mop de kamer te dweilen, stoelen onder tafel vandaan te trekken luid krassend over de vloertegels … mijn oren doen er pijn van …dierendag leuk…ach vrouwtje daar denk ik op dit moment wel even anders over .

Eindelijk is ze klaar en is het tijd voor een bakkie…de rust keer weer terug in huis…. Pak mijn bijtbot en loop naar buiten...YES eindelijk Dierendag

Datum: 02-10-2011